Wat is De Gekste Dag

Stel, je wilt op voetbal, net als je vriendjes, maar je ouders hebben het geld er niet voor omdat ze met moeite de touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Je kan enkel vanaf de zijlijn je schoolmaatjes aanmoedigen. Of je bent bejaard, slecht ter been en helemaal alleen op een kamertje in één of ander bejaardentehuis. Geen familie die langskomt, je vrienden zijn er niet meer. Daar zit je dan, achter de geraniums.


In ons land lijkt alles zo goed geregeld, maar deze situaties zijn voor veel Nederlanders werkelijkheid. Voor te veel Nederlanders. Er zijn ruim 350 000 kinderen die leven in armoede. Meer dan 200 000 ouderen voelen zich eenzaam. Te veel jongeren en ouderen staan buiten de maatschappij, en dat vinden wij van De Gekste Dag, niet okee.


Dus komen we in actie voor ouderen en jongeren die onze hulp goed kunnen gebruiken. En dat doen we niet door tranen te trekken, maar door te lachen.

Het doel: een grootscheepse geldinzameling voor vijf door ons gekozen goede doelen: Jeugdcultuurfonds, Jeugdsportfonds, Alzheimer Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nederland Cares. En een lach op ieders gezicht.

In de aanloop naar De Gekste Dag zetten wij bijzondere acties op touw om geld op te halen. BN’ers en vrijwilligers gaan met de billen bloot voor het goede doel, en ook jij kan je steentje bijdragen. Doneer daarom of bied mee op één van de gekke tegenprestaties.
 Je kan ook zelf iets verzinnen om je vrienden, familie en buren te mobiliseren. Verf je blonde lokken snotgroen, geef een amateuristische comedyshow weg in een bejaardentehuis of cross over de afsluitdijk in een winkelwagentje. Of als je er echt gelukkig van wordt, mag je ook koekjes bakken en die aan je oma verkopen.

Dit jaar start De Gekste Dag op 30 april en is de afsluiting op 30 mei. De Gekste Dag vraagt jou om in de maand mei in actie te komen en gek te doen, voor een ander. Met humor pakken we de armoede in Nederland aan!